ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Муждуведомствената комисия отпусна пари за язовир Малко Шарково

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Над 13 млн. лв. ще бъдат предоставени за овладяване, предотвратяване и преодоляване на последиците от наводненията. Извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет се проведе днес по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Председател на комисията е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В заседанието участваха и министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на земеделието и храните Мирослав Найденов. Обсъдени са искания за финансиране и взети решения за предоставяне на около 13 300 000 лв. за овладяване, предотвратяване и преодоляване на последиците от природните бедствия.

Комисията реши да се отпуснат средства на Министерството на земеделието и храните за възстановяване на язовирите Цонево, Малко Шарково и Бент Панчарево.

За Министерството на икономиката, енергетиката и туризма комисията утвърди до 680 000 лв. за анализ и технически експертизи на земно-насипни язовирни стени и за паспортизация на големи хидроенергийни обекти, за проектиране и изграждане на сеизмична мониторингова система и за проектиране и доизграждане на Националната система за ранно предупреждение. На областните управители беше отпуснат лимит до 10 000 лв. (на област) за осъществяване на контрол и предприемане на аварийни работи по язовирите.


Статията е публикувана на 22 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА