Областният управител провери ремонта на основни пътни участъци в областта

16 ноември 2010 15:49  |  Общество

Необходимите текущи ремонти по едни от най – невралгичните пътни участъци на територията на област Ямбол са извършени успешно преди началото на зимния сезон. Това стана ясно по време на съвместния оглед на областния управител Таня Димитрова и  директора на Областно пътно управление инж. Галин Костов.

В началото на месец октомври, след поредица настоявания, Агенция пътна инфраструктура отпусна 550 хил.лв. за неотложни ремонтни дейности на основни републикански пътища на територията на Ямболска област. В края на миналата седмица бяха отпуснати допълнително още 100 хил.лв. за пътната инфраструктура.  „Това е резултат от съвместните ни усилия в посока подобряване цялостния облик на пътната инфраструктура в областта”, подчерта областният управител.

Оглед в присъствието на медиите бе направен на три важни участъка, които вече са ремонтирани. Приоритетно ремонтните дейности са обхванали първокласните и второкласни пътища, в това число ремонти работи по четирите пътни участъка, натоварени с международния и тежкотоварен трафик – път І-6 в направлението Пътен възел „Петолъчката -Венец“, път І-7 по цялото трасе Петолъчката -ГКПП-Лесово и двата обходни пътя на Ямбол – обход Юг и Изток. Оглед в присъствието на медиите бе направен на три особено важни участъка за гражданите на областта и за всички преминаващи. Тези участъци са ремонтирани чрез машинно полагане на асфалт, технология, която предполага по-добър ефект и дълготрайност на ремонта, вместо закърпването на дупки. Допълнителното финансиране е насочено към цялостно преасфалтиране на обходен път Изток.

С отпуснатите средства за текущ ремонт е извършвано и изкърпване на дупки по пътища от първи, втори и трети клас, маркировка и почистване на храсти. В резултат на тези ремонтни дейности е подобрено състоянието на не малко основни пътни участъци в областта.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО