ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Областна администрация – Ямбол изготви целите си за 2012 година

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Изготвени са целите на Областна администрация – Ямбол за 2012г. и съответните дейности за тяхното изпълнение, които са предоставени на МС. Сред стратегическите цели, които сме си поставили за настоящата година са:

На първо място ефективна и открита администрация и качествено административно обслужване, което ще бъде реализирано чрез повишаване информираността на гражданите относно правомощията, отговорностите и предоставяните услуги от администрацията, повишаване удовлетвореността на потребителите на услуги, осигуряване на актуална информация на уебсайта на ОА и пред медиите, развитие на човешките ресурси и осигуряване на достъп до административни услуги извън областния център.

Подобряване взаимодействието на ОА с местните и централни власти и териториални звена на изпълнителната власт, цел над която работихме активно и през 2011 година.

Устойчиво развитие на област Ямбол чрез подобряване на оперативното и стратегическо планиране на регионалното развитие, координиране и наблюдение на Областната стратегия за развитие на социалните услуги, подпомагане дейността на областен управител като председател на Регионален съвет за развитие на Югоизточен район, повишаване инвестиционната активност в областта, осигуряване на съвременни стандарти при ВиК системите, създаване на условия за интегрирано развитие на туризма в региона и др.

Подобряване качеството на живот, развитие на човешките ресурси и социален диалог – чрез създаване на условия за трудова заетост, съдействие за подобряване връзката между образованието и потребностите на пазара на труда, социална интеграция на хора с увреждания и стимулиране на гражданското участие в борбата с корупцията.

Развитие на трансграничното сътрудничество и на граничния район – чрез модернизация на инфраструктурата на ГКПП Лесово, развитие на трансграничното сътрудничество в различни сфери на обществения живот и др.

С всички тези дейности и цели се стремим да постигнем по-голямо разбиране и информираност на гражданите, високо качество на предлаганите административни услуги, повишаване координацията между държавните структури в областта, подобряване на социалния диалог, стимулиране на инвестиционната активност.


Статията е публикувана на 24 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА