ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Мария Какърова бе избрана за Председател на новото настоятелство на Читалище „Развитие” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На провелото се годишно отчетно събрание на Читалище „Развитие” – Елхово, бе избран нов управителен съвет, както и Председател в лицето на Директорката на ЦДГ „Надежда” – Мария Какърова. На събранието присъстваха 98 члена от общо 150, което бе достатъчно за законното му провеждане, тъй като имаше достатъчно кворум.

Почетни гости на събранието бяха кметът на община Елхово – Петър Киров, Председателя на общински съвет – Елхово – Николай Тончев, както и зам. кмет на община Елхово – Живка Кафеджиева.

Председател на събранието бе секретарят на Читалище „Развитие” – Елхово – Върбан Върбанов.

На проведеното събрание бе представен пълен и много детайлен отчет от сегашния Председател на Читалище „Развитие” за дейността на всички дейци и структури, които са под егидата на културния „храм” в град Елхово. Г-жа Вела Попова представи доклад на проверителната (финансова) комисия за дейностите, от които Читалище „Развитие” има приходи, както и разходите за изминалата 2011 година.

След представянето на двата доклада се предостави думата на членовете на читалището, да изкажат своето мнение по така представените доклади, както и по други въпроси свързани с читалищната дейност в община Елхово.

Г-жа Вела Попова в свое изказване благодари, на кметът Петър Киров за това, че единствен той е изпратил поздравителен адрес от град Елхово, по повод поредната и спечелена награда. Припомняме Ви, че през месец юни миналата година, дългогодишната самодейка бе удостоена с награда за най-добра поддържаща женска роля, в ролята си на Баба Куна в театралната постановка „Вражалец” на ХIV издание на Националния фестивал на любителските театри с международно участие провел се в град Каварна. Тя още изрази своето желание Читалище „Развитие” да се включи в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”.  Г-н Нико Попов, които е ръководител на хорът към Читалище „Развитие” – Елхово постави въпрос за евентуалното възраждане на фолклорния фестивал „Тунджа пее и танцува”, който се е провеждал преди десетилетия в нашия град с участници от населените места по поречието на река Тунджа от извора й, до нейното вливане във водите на река Марица на територията на Република Турция.

В отговор на повдигнатите въпроси в залата свързани пряко с дейността на община Елхово, кметът Киров сподели, че ръководството на местната администрация още от преди близо две години е започнало проучване на възможностите за организирането на фестивал с подобни мащаби, но той допълни, че реализирането на подобна успешна проява е свързана с големи финансови ресурси, както и други фактори, които тепърва е готов да разисква с членовете на читалището. По повод кампанията „Да почистим България за един ден“, кметът допълни, че община Елхово е провела разговори с представители на bTV в Областна администрация Ямбол, още в края на 2011 година, и те вече са част от тази инициатива на националната телевизия bTV. Той сподели, че ще е радостен ако членовете се включат активно, защото няма нищо по-хубаво от това Елхово да бъде по-чист.

Колектива на Читалище „Развитие” подари на напускащия доброволно настоятелството г-н Ничев, красива скулптура, както и благодарствено писмо за всичко, което е направил за развитието на читалищната дейност в град Елхово. Г-жа Йовка Димитрова прочете и поздравителен адрес от почетния Председател на Читалище „Развитие” – Елхово г-н Стоян Денчев.

След края на обсъждането, се премина и към най-важните точки, които трябваше да определят проверителна комисия, управителен съвет на Читалище „Развитие” – Елхово, както и избор на Председател на настоятелство на Читалище „Развитие” – Елхово.

За председател на проверителната комисия бе избрана Вела Попова, а за членове бяха избрани Даниела Трендафилова и Даниела Минкова.

За членове на новото читалищно настоятелство бяха избрани: Мария Какърова, Мария Петрова, Върбан Върбанов, Нико Попов, Снежана Делчева, д-р Кремена Николаева, Минка Шигулова, Йовка Драгоева и Ивана Кърева. За председател единодушно, както и при другите гласувания бе избрана Мария Какърова.

В своя кратко изказване г-жа Какърова благодари за доверието към нея за избора на Председател на настоятелство. „За мен Читалище означава, духовност и култура, но също така и иновации, информираност и живот”. Това сподели накратко пред събралите се членове на Читалище „Развитие” – Елхово.

Мария Какърова е Директор на ЦДГ „Надежда” Елхово. Малко хора знаят, че през 2007 година, тя е удостоена с високото звание „Учител на годината на Република България” в категория „Директори”. Да се каже, че Мария Какърова е само добър професионалист много отдадена на професията, би било твърде малко. Сред колегите, както и сред граждани от Елхово, тя е позната като много сърдечен човек, жизнерадостен и много отговорен към всяко изправило се предизвикателство пред нея.[nggallery id=“335″]


Статията е публикувана на 24 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА