Снимки: ЦДГ “Надежда” Елхово – поддържа и съхранява българските традиции

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

За пореден ден възпитаниците в ЦДГ „Надежда” – Елхово имаха възможността да се докоснат до българските традиции и корени. Децата от всяка една група имаха възможността да посрещнат техен много скъп гост, а именно Баба Марта (г-жа Николова), която беше съпровождана от нейната красива внучка.

Помощници на баба Марта, възпитаници на ЦДГ „Надежда“ – Елхово, облечени в народни носии, чакаха родители и близките на децата още от ранна сутрин. Те им връзваха мартенички за здраве, а за отплата, бяха дарявани от топлите усмивки на родителите и близки.

Началото на празненството, бе дадено в група Червена шапчица, където децата заедно с баба Гора омесиха питка с мед, с която трябваше да посрещнат скъпата гостенка, за да бъде тя мила и благосклонна към тях, за да донесе топлото време и пролетта, с което да изгони студената зима.

Децата в група Червена шапчица, с удоволствие запретнаха ръкави и се поизцапаха с брашно. Всеки един малчуган успя да направи собствена мини питка, които в последствие бяха изпечени. Баба Гора (бабата на Габриела от група Червена шапчица) също показа завидни способности в направата на питка с мед, на която децата много се зарадваха.

Вички останали групи Славейче, Маргаритка, Звънче, Слънчо и Щурче посрещнаха Баба Марта и нейната внучка с много желание и усмивки. Децата почерпиха скъпата гостенка с лакомства и имаха възможността да си направят много снимки за спомен.[nggallery id=“348″]


Статията е публикувана на 1 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА