ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Снимки: Клубове от проект „Успех“ закичиха своите преподаватели в ПГ „Стефан Караджа” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

От около близо месец Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово, работи по проект „Успех”, който се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“, по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности, с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавни и общински училища.

В учителската стая на учебното заведение днес, инж. Иванка Петрова – главен учител в Гимназията, представи „внучката” на Баба Марта, която бе облечена в красива традиционна за нашия край носия, която закичи всички преподаватели с красиви ръчно изработени мартеници по повод най-българския празник – 1 март. Мартениците са изработени в два от общо четирите клуба по проект „Успех”, в структурата на Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово, а именно по Етнография и по Презентации и клипчета.

Проектът „Успех” стартира от 1 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово, инж. Христо Петев, координатор по проекта е инж. Таня Михнева, а счетоводител по проекта е Пенка Бобева.

Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово има създадени клубове по Етнография с ръководител Виолета Илчева, клуб по Презентации и клипчета с ръководител Елена Иванова, клуб по Екоразходки и опознаване на природата с ръководител Георги Янев и клуб по Общочовешките ценности в религиите – мост на толерантност с ръководител Станимир Сотиров. Общо 60 ученика от Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово са включени в проекта, като във всяка група има по 15 ученика. Принципно проектът е с програмен период от 3 години, като за всяка година ще се изготвя отделна програма. [nggallery id=“346″]


Статията е публикувана на 1 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА