ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Първа координационна среща обедини усилията на информационните мрежи в България

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 27.02.2012 г. в сградата на Министерски съвет се състоя Първата Координационна среща на информационните мрежи в България организирана от Централния информационен и координационен офис. Министърът по управление на средства от ЕС Томислав Дончев отбеляза, че основната задача на всички Информационни мрежи е да обясняват на разбираем език, че средствата от ЕС принадлежат на всички български граждани. Отново беше подчертана важната роля на Областните информационни центрове за повишаване информираността на потенциалните бенефициенти за възможностите при усвояване на европейските пари.

В срещата участваха над 150 души – представители на 27-те Областни информационни центрове, Мрежата „Европа Директно“, Мрежата на служителите по информиране и публичност на Оперативните програми, мрежата Enterprise Europe Network – България, Националната селска мрежа, мрежата „Глобални библиотеки“.

Всички участници заявиха готовността си да обединят своите усилия, за да гарантират максимална публичност и прозрачност при информиране на гражданите на България за възможностите, които се предоставят от Европейския съюз, добрите практики при изпълнение на проекти, както и популяризирането на бъдещата Кохезионна политика на ЕС за следващия програмен период 2014-2020.

От началото на годината стартира работата и на най-голямата информационна мрежа в България – тази на 27-те Областни информационни центъра. До момента центровете са посетени от близо 200 клиенти, даден е отговор на над 160 въпроса по оперативните програми, организирани са над 15 публични събития в цялата страна, на които са присъствали над 200 заинтересовани граждани и представители на медиите.
Центровете са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Статията е публикувана на 2 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА