ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Урок по родолюбие в ЦДГ „Надежда” Елхово в аванс по повод 3 март

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

В салона на ЦДГ „Надежда” Елхово по повод националния празник на Република България – 3 март, в който празнуваме „Ден на Освобождението на България от османско иго”, децата от група Червена шапчица присъстваха на урок по родолюбие.

Началото на урока започна с рецитиране на стихотворението на Вазов „Аз съм българче ” от учителката на децата Жулиета Георгиева. Гост на събитието бе Снежана Делчева – уредник в етнографско-археологически музей – Елхово, която продължи урокът по национално съхранение, чрез мултимедийна презентация, в която накратко тя разказа за причините за отбелязването на 3 март, какво е знамето и символите на България, кои са революционерите помогнали за свободата ба нашата държава, както и химна „Мила Родино“.

Възторжено и с приповдигнат патриотичен дух децата отговаряха на десетките въпроси на водещите Снежана Делчева и Жулиета Георгиева, показвайки добри познания на нашата история. Урокът продължи с оцветяване и направа на флаг на Република България.[nggallery id=“350″]


Статията е публикувана на 2 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА