ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Открит урок в ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово по програмите на Джуниър Ачийвмънт България

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

В ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Елхово, се проведе поредният открит урок по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България.

Елховското основно училище е едно от училища в цялата страната, което участва по проектите на Джуниър Ачийвмънт. Днес бе разгледана темата за различните професии. По интересен за гостите на открития урок начин, децата всъщност представиха професиите на техните родители, а именно: автоинструктор, полицай, граничен полицай, военен, готвач, сервитьор и лекар. Любопитен факт бе, че всяко едно дете притежаваше подходящ аксесоар на професията, която представяше.

Гости на открития урок бяха зам. директор на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Елхово – Пенко Ханджиев, Мария Райчева, както и родители на учениците.

Любопитните деца имаха възможността да попитат гостите за техните професии, какво е да си човек с професия и разбира се най-вълнуващият ги тях въпрос „Харесвате ли вашата професия?”.

На тях отговори зам. Директорът на училището и преподавател г-н Пенко Ханджиев, както и редакторката на общински вестник „Елховска дума” и репортер в местна телевизия – Диана Иванова.

Открития урок продължи в дискусия между учениците и техния преподавател г-жа Стела Гаджонова. Те показаха добри познания за професиите, както и какви са задълженията на всяка една професия.

Джуниър Ачийвмънт България работи заедно с Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), както и редица други министерства за развиване на предприемачески и бизнес умения и икономическа и финансова грамотност сред младежите в България.

В началното училище програмите на Джуниър Ачийвмънт България, учат децата как могат да влияят на света около себе си, като отделни индивиди, служители и потребители. В прогимназиалните и гимназиални класове курсовете на Джуниър Ачийвмънт развиват у учениците знания и умения, с които те се превръщат в икономически грамотни и обществено отговорни личности.

Тези качества са гаранция за добрата им реализация на все по-конкурентния пазар на труда и стоят в основата на превръщането на част от тези млади хора в успешни бизнес-лидери и предприемачи.[nggallery id=“351″]


Статията е публикувана на 2 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА