В Елхово бе тържествено отбелязан Националният празник на Република България – 3 март

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Пред паметника на Незнайния войн в Елхово днес тържествено бе отбелязан Националният празник на Република България – 3 март.Тържеството започна с танц на на децата от Общински детски комплекс Елхово с ръководител Цветанка Христова.

Трети март! Големият ден на България! Ден – символ на безсмъртието на Българския народ!”. С тези думи водещата Ивана Кърева, официално откри церемонията по тържествено поднасяне на венци и цветя и панихида за загиналите за свободата. Стотици жители и гости на град Елхово почетоха 134-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство.

В своето поздравително слово кметът на община Елхово Петър Киров призова жителите и гостите на града, като достойни наследници на Ботев и Левски заедно да работят за благоденствието на нацията ни.

Иконом Николай Клюнков отслужи панихида в памет на загиналите за свободата на България герои.

Представители на различни институции, партии, сдружения, училища, детски градини и граждани, поднесоха венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в град Елхово. Венци поднесоха Общински съвет Елхово, Кмет на община Елхово, Районно управление на полицията Елхово, Регионална дирекция гранична полиция Елхово, Общинско ръководство на политическа партия, Граждани за европейско развитие на България , Общински съвет на Българска социалистическа партия , Общинско ръководство на политическо движение Социалдемократи, Общинска земеделска дружба на Земеделски народен съюз, Общински комитет на политическа партия Вяра, морал, родолюбие, отговорност – Национален идеал за единство, Общински съвет на Български антифашистки съюз, Общински съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Градски клуб на пенсионера Елхово, Гимназия “Св.Климент Охридски” – Елхово, Професионална гимназия “Стефан Караджа” Елхово, Основно училище “Св.св.Кирил и Методий” – Елхово, Основно училище “Св.Паисий Хилендарски” Елхово, както и цветя от децата на ЦДГ „Надежда” – Елхово.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички знайни и незнайни загинали, дали своя живот за свободата на България.[nggallery id=“353″]


Статията е публикувана на 3 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА