Голямо количество контрабандни парфюми задържаха митническите служители на МП Лесово

Публикувано преди 2 месеца  |  Криминално

Голямо количество от 43 576 контрабандни парфюми и тоалетни води с обозначения на световни марки откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в товарен автомобил.

На 05.04.2023 г., около 21.16 часа, влекачът с полуремарке с румънска регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин с инициали Х. Й. Шофьорът е декларирал, че превозва памучни прежди от Турция за Румъния през България. Митническите служители на МП Лесово селектират товарния автомобил за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура е установена подозрителна плътност в товара, която не отговаря на декларираните стоки. При последвалата физическа проверка, митническите инспектори установяват, че само в задната част на товарното помещение са подредени памучни прежди по метода „тапа“, а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани общо 43 576 броя парфюми и тоалетни води, също и 1180 текстилни шапки с козирка – всички стоки с обозначения на световноизвестни марки.

Общата стойност на контрабандните стоки възлиза на 477 449 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Ямбол.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Х. Й. Той е обвинен за това, че противозаконно е пренесъл през границата на страната търговски стоки в големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 1, б. „д“ от НК.

 Статията е публикувана на 11 април 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Депутат за Ивайла Бакалова: Имало нещо и под дъното. Налага се стандартът "Една комшийка каза"
Депутатът от Раковски Младен Шишков коментира във фейсбук изявата на Ивайла Бакалов в сутрешния блок на Нова ... прочетете още »
Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение
Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – ... прочетете още »
Сенатът на САЩ прие повишаването на тавана на държавния дълг
Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа повишаването на тавана на държавния дълг, предаде ... прочетете още »
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени в Западния бряг
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени при стрелба край еврейско селище на Западния бряг, предаде ДПА, ... прочетете още »
Тропическата буря Мауар донесе проливни дъждове в Япония
Отслабената тропическа буря Мауар донесе днес проливни дъждове на главните южни острови в Япония, след като премина ... прочетете още »
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »