2 милиона лева повече постъпления в НАП-Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

11,5 милиона лева от данъци и осигуровки постъпиха в НАП -Ямбол през първите 2 месеца на 2012 година. Сумата е с над 2 милиона лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са малко над 5, 5 милиона лева, докато през февруари миналата година сумата е била под 4 милиона лева. Близо 2,3 милиона лева са постъпили от данъци на физически лица, но се очаква постъпленията да се повишат до 2 май, когато изтича срока за подаване на годишните данъчни декларации по Закона за данъка върху доходите на физическите лица и внасяне на дължимия данък.

Половин милион лева са постъпленията от корпоративен данък -със 172 хиляди лева повече от внесените през 2011. Почти 3 милиона са постъпленията от ДДС, които също надвишават миналогодишните приходи. Сумата внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки е близо 6 милиона лева , от които 3,5 милиона са вноски за държавно обществено осигуряване, а близо 2 милиона лева са здравни вноски, направени към Националната здравно осигурителна каса.

За улеснение на клиентите на НАП в Офиса на агенцията в Ямбол са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.Освен в салона за обслужване на клиенти, плащането на данъци и осигуровки може да става по интернет с електронен подпис,както и по пощата, в четирите станции в централна поща Ямбол и в градовете Стралджа, Елхово и Болярово, с пощенски запис за плащане към бюджета.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката „Плащане” на Интернет страницата на агенцията (www.nap.bg).


Статията е публикувана на 7 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА