Клуб по „Християнски и семейни празници” в ОУ “Св. Паисий Хилендарски” отбеляза празника 8 март

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Проектът на Министерство на образованието, младежта и науката „Успех” стартира от 1 февруари тази година в много от училищата в страната, както и в град Елхово. ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово е едно от училищата, което дейно се включи в този проект.

В една от класните стаи на училището днес, по повод предстоящия празник на жената 8  март децата от клуб „Християнски и семейни празници” с ръководител Мария Ковачева зарадваха своите родители и най-вече майки и баби със стихотворения, песни, както и кратка театрална постановка „Дядо и ряпа”, която бе в много модернизиран и осъвременена с реалната действителност вариант, в който бе съчетан и немалко хумор. Децата заедно с техния ръководител бяха подготвели изненада за своите родители. Те им поставиха задача сред множеството от техни саморъчно написани популярни стихотворения, да открият кое е написано от тяхното дете. Децата подариха и техни рисунки, които допълнително повишиха нивото на емоциите изпитани от техните родители в днешния следобед.

Гости на това детско представление, което се превърна и малко тържество, бе г-жа Бързулова и г-н Бординяшки, съответно Директор и зам. Директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Проектът „Успех” предоставя финансиране на извънкласни дейности, с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавни и общински училища.

В ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово има изградени общо осем клуба, в които участват между 12 и 15 ученика. В условията на проекта е всяка една група да бъде между 6 и 15 ученика. Клубовете в основното училище са: Ценности и човеколюбие с ръководител Иванка Стойкова, Християнски и семейни празници с ръководител Мария Ковачева, Разкажи ми приказка с ръководител Татяна Тончева, Пътешественик с ръководител Димитрина Димитрова, Млад химик с ръководител Гена Катранджиева, Сексуално и репродуктивно здраве с ръководител Николина Атанасова, Дискусионен клуб моите права с ръководител Донка Владева и футбол с ръководител Иван Ников.

Проектът „Успех” стартира от 1 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.[nggallery id=“361″]


Статията е публикувана на 7 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА