Болницата в Елхово сключи договори с РЗОК за клинични пътеки и извършване на клинични процедури

Публикувано преди 12 години  |  Общество

По традиция началото на месец март е момента, в който Районната здравно-осигурителна каса в Ямбол сключва договори със всички лечебни заведения на цялата територия на област Ямбол. Така бе и през тази година.

Елховското здравно заведение МБАЛ „Св. Иван Рилски“ –Елхово подписа два договора с Регионалната здравноосигурителнакаса в Ямбол. Договор за клинични процедури, който ще обслужва пациентите нуждаещи се от хемодиализа и договор, в които са включени общо 23 клинични пътеки.

В другите болнични заведения в областта МБАЛ „Св. Пантелеймон” гр. Ямбол е сключил договор за 182 клинични пътеки, както и с 2 договора за хемодиализни клинични процедури, а МБАЛ „Св. Йоан Рилски” – Ямбол ще работи по 40 клинични пътеки. В частната кардио болница „Специализирана болница за активно лечение по кардиология” ЕАД – Ямбол са сключили договор за общо 19 клинични пътеки.

Ръководството на касата уверява договорните си партньори (лечебни заведения), че направените разпределения са прогнозни и още след първото тримесечие ще бъдат преразгледани и там, където има доказана необходимост, ще бъдат коригирани. Това е заложено в гъвкавия механизъм на методиката за разпределение на средствата на лечебните заведения за болнична помощ.

НЗОК уверява договорните си партньори, че ще разполагат с достатъчно средства, за да могат да работят спокойно и да осигурят необходимото лечение на всички нуждаещи се.


Статията е публикувана на 8 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА