Нова спортна площадка в Елхово

  288 | Публикувано преди 11 години  |  Спорт

Нова спортна площадка откриха в Елхово. Съоръжението се намира в двора на двете средни училища в града.

Празникът споделиха зам. областният управител на област с административен център Ямбол г-н Димитър Иванов, общинските съветници д-р Илчев и г-жа Мария Недялкова, представители на фирмата изпълнител, директорите на Г”Св. Кл. Охридски” г-жа Йовка Иванова и на ПГ”Ст. Караджа” инж. Христо Петев, учители, ученици, граждани.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров, домакин на събитието, поздрави всички с новата придобивка. Спортната площадка е изградена в отговор на приоритетите на ръководството на община Елхово за подобряване на материалната база на учебните заведения и създаване на по-добри условия за активно спортуване, сподели г-н Киров и подчерта, че съоръжението открива нови възможности за спорт пред децата и жителите на Елхово. Площадката е многофункционална. Положена е изкуствена тревна настилка на игрище с размери за футбол на малки врати, тенис на корт, хандбал. Монтирани са 6 фитнес уреда за открито, седалки за публиката. Площадката е добре осветена, което позволява използването й в по-късни часове на деня. Кметът на община Елхово пожела на всички да ползват съоръжението със здраве и подари топки на двата отбора.

Приятелска футболна среща между отборите на двете училища бе първото спортно събитие. В двубоя, в който учениците демонстрираха спортменско поведение, по добре се представи отбора на Г”Св. Кл. Охридски”. Настроението на празника поддържаха момичетата от мажоретен танцов състав към Общински детски комплекс Елхово.

Спортната площадка е своеобразен завършек на мероприятията за подобряване на материалната база на училищата в община Елхово и създаване на оптимални условия за образование и спорт. През изминалата година беше подобрена инфраструктурата на двете гимназии в Елхово. Извършени са строително-ремонтни работи с енергоспестяващ ефект, които включват хидро и топлоизолация, ремонт на отоплителната инсталация, ремонтни работи в двора и по оградата, възстановяване на парковото осветление, преасфалтиране на спортната площадка, укрепване външната стена на масивната сграда и физкултурен салон, В и К ремонти. Спортното съоръжението е част от строително-ремонтните дейности, на стойност над 70 хил.лв. Средствата за ремонтните работи, в общ размер на 700 хил.лв., са предоставени на община Елхово с решение на Министерски съвет през миналата година.Статията е публикувана на 28 септември 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »