На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Нова спортна площадка в Елхово

Публикувано преди 14 години  |  Спорт

Нова спортна площадка откриха в Елхово. Съоръжението се намира в двора на двете средни училища в града.

Празникът споделиха зам. областният управител на област с административен център Ямбол г-н Димитър Иванов, общинските съветници д-р Илчев и г-жа Мария Недялкова, представители на фирмата изпълнител, директорите на Г”Св. Кл. Охридски” г-жа Йовка Иванова и на ПГ”Ст. Караджа” инж. Христо Петев, учители, ученици, граждани.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров, домакин на събитието, поздрави всички с новата придобивка. Спортната площадка е изградена в отговор на приоритетите на ръководството на община Елхово за подобряване на материалната база на учебните заведения и създаване на по-добри условия за активно спортуване, сподели г-н Киров и подчерта, че съоръжението открива нови възможности за спорт пред децата и жителите на Елхово. Площадката е многофункционална. Положена е изкуствена тревна настилка на игрище с размери за футбол на малки врати, тенис на корт, хандбал. Монтирани са 6 фитнес уреда за открито, седалки за публиката. Площадката е добре осветена, което позволява използването й в по-късни часове на деня. Кметът на община Елхово пожела на всички да ползват съоръжението със здраве и подари топки на двата отбора.

Приятелска футболна среща между отборите на двете училища бе първото спортно събитие. В двубоя, в който учениците демонстрираха спортменско поведение, по добре се представи отбора на Г”Св. Кл. Охридски”. Настроението на празника поддържаха момичетата от мажоретен танцов състав към Общински детски комплекс Елхово.

Спортната площадка е своеобразен завършек на мероприятията за подобряване на материалната база на училищата в община Елхово и създаване на оптимални условия за образование и спорт. През изминалата година беше подобрена инфраструктурата на двете гимназии в Елхово. Извършени са строително-ремонтни работи с енергоспестяващ ефект, които включват хидро и топлоизолация, ремонт на отоплителната инсталация, ремонтни работи в двора и по оградата, възстановяване на парковото осветление, преасфалтиране на спортната площадка, укрепване външната стена на масивната сграда и физкултурен салон, В и К ремонти. Спортното съоръжението е част от строително-ремонтните дейности, на стойност над 70 хил.лв. Средствата за ремонтните работи, в общ размер на 700 хил.лв., са предоставени на община Елхово с решение на Министерски съвет през миналата година.


Статията е публикувана на 28 септември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА