Контрабандни стоки за над 1 милион лева в двойни стени на четири товарни автомобила откриха ГКПП-Лесово

Публикувано преди 11 месеца  |  Криминално

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха  голямо количество  контрабандни стоки на стойност 1 100 000 лева в тайници – двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Четирите камиона са пристигнали един след друг на изходящо трасе на МП Лесово на 14.04.2023 г. от България към Турция, управлявани от турски граждани. В зоната за митнически контрол водачите са обявили, че камионите са празни и нямат нищо за деклариране. Превозните средства са селектирани от митническите служители на пункта за щателни митнически проверки, при които са открити контрабандните стоки. От четирите товарни автомобила са иззети общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени продукти – предимно анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони. Контрабандните стоки са били укрити в тайници – двойни стени на четирите товарни автомобила. Установено е също, че превозните средства са собственост на търговски дружества, регистрирани в България.

По случаите са образувани четири досъдебни производства по описа на ТД Митница Бургас, които се провеждат под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата турски граждани. Те са обвинени по четири отделни досъдебни производства за контрабандно пренасяне на стоки, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лева. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

 


Статията е публикувана на 19 април 2023
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
БАБХ провежда редовен мониторинг като ежеседмично се проверява дали млечните продукти отговарят на всички изисквания за съответно кашкавал, сирене, кисело мляко. Това каза д-р ...
Имате ли трудности със заспиването ? Събуждате ли се през нощта ? ...
Още през май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за охрана ...
"Има една друга причина и националните медии мълчат. След глупавата сделка за ...
Един от лидерите на "червената" агитка Иван Велчев май отново демонстрира отношението ...
Де'Аарън Фокс е сърцето и душата на Сакраменто Кингс. Той не игра ...
Близо 30 години продължава борбата на лявата терористична групировка Фракция "Червена армия" ...
Русия заяви, че е готова отново да седне на масата за преговори ...