Контрабандни стоки за над 1 милион лева в двойни стени на четири товарни автомобила откриха ГКПП-Лесово

Публикувано преди 1 месец  |  Криминално

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха  голямо количество  контрабандни стоки на стойност 1 100 000 лева в тайници – двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Четирите камиона са пристигнали един след друг на изходящо трасе на МП Лесово на 14.04.2023 г. от България към Турция, управлявани от турски граждани. В зоната за митнически контрол водачите са обявили, че камионите са празни и нямат нищо за деклариране. Превозните средства са селектирани от митническите служители на пункта за щателни митнически проверки, при които са открити контрабандните стоки. От четирите товарни автомобила са иззети общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени продукти – предимно анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони. Контрабандните стоки са били укрити в тайници – двойни стени на четирите товарни автомобила. Установено е също, че превозните средства са собственост на търговски дружества, регистрирани в България.

По случаите са образувани четири досъдебни производства по описа на ТД Митница Бургас, които се провеждат под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата турски граждани. Те са обвинени по четири отделни досъдебни производства за контрабандно пренасяне на стоки, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лева. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

 Статията е публикувана на 19 април 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявяват състава на кабинета на общ брифинг
Очаква се днес от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да дадат общ брифинг, на който да бъде обявен съставът ... прочетете още »
Осем министри се явяват на парламентарен контрол
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят ... прочетете още »
Ден на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
Представителни военни подразделения на Българската армия ще проведат военни ритуали в цялата страна, с които ще бъде ... прочетете още »
Димитър Марков: Виждаме припряно бързане за махането на Гешев
"Ситуацията ескалира изключително много. Ставаме свидетели в момента на едно припряно бързане с цел - постигане на ... прочетете още »
Стойчо Стойчев: "Възраждане" няма капацитет, за да свали с протести бъдещото правителство
"Нагласата за общо управление съществува отдавна поне на лидерско равнище в ГЕРБ и ПП-ДБ. Причините за всички ... прочетете още »