Хероин в хладилна чанта откриха митническите служители на ГКПП-Лесово

Публикувано преди 12 месеца  |  Криминално

Два пакета с общо 1002 грама хероин откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на лек автомобил.

Колата с чужда регистрация пристига на МП Лесово на 17.04.2023 г. на входящо трасе от Турция към България, управлявана от молдовски гражданин с инициали С. Б.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка от служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и оперативните митнически служители на пункта, при която инспекторите откриват в чанта с личен багаж на шофьора пакет, облепен с кафяво тиксо. Такъв пакет е открит в хода на контролните действия и на дъното на хладилна чанта, в която е имало хранителни продукти. Установено е, че двата пакета съдържат общо 1002 грама светло бежово на цвят прахообразно вещество, което при извършените полеви наркотестове реагира на хероин.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Окръжна прокуратура – Ямбол е задържала за срок до 72 часа молдовския гражданин С. Б. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната 1002 грама хероин. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.2, предл.1 от НК. Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 


Статията е публикувана на 19 април 2023

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА