Трета победа за Даниел Иванов на турнира в японския град Осака

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Елховският представител в елита на сумото в Япония, Даниел Иванов – Аоияма постигна трета победа на големия турнир по сумо в японския град Осака, който започна в неделя и ще продължи до 25 март.

В среща от четвърти кръг „маегашира 10” победи тридесет и три годишния и тежащ 142 килограма Такеказе. Даниел успя да избута съперника си от дохито с хватката “цукидаши”. Баланса до този момент на Аоияма е три победи и само една загуба, което определя едно от челните позиции за сега във временното класиране, но до края на турнира остават още много двубои.

Утре елховският сумист ще се изправи срещу 27 годишния и тежащ 185 килограма японец Тенкайо. До момента утрешния съперник на Даниел има четири поредни загуби и нито една победа. До сега двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж, но в по долната дивизия „джурио”, когато двубоя завърши в полза на елховския състезател.

Другия наш представител „одзеки“ Калоян Махлянов – Котоошу има същия баланс, както Даниел от три победи и само една загуба, а действащия „йокодзуна” Хакухо, заедно с още трима сумистта, води в класирането с баланс от четири победи без допусната загуба.


Статията е публикувана на 14 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА