Четири от седем за Даниел Иванов – Аоияма в Осака

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Даниел Иванов – Аоияма постигна четвърта победа на големия турнир по сумо в японския град Осака. В среща от седми кръг „Синята планина” победи двадесет и две годишния и тежащ 132 килограма Такаясу, който е с ранг „маегашира 7”. Даниел успя да събори съперника си на дохито с хватката “хатакикоми”.

В последните два двубоя играни в четвъртък и петък, Даниел загуби от сумистите Тенкаихо и Окиноуми и така след победата днес той все пак има положителен баланс от четири победи и три загуби. До края на турнира остават още осем срещи, които ще определят новия носител на купата на императора.

Утре елховският сумист ще се изправи срещу ветаранът с 20 годишен опит в японското сумо – 36 годишния и тежащ 152 килограма японец Уаканосато. До този момент двамата съперника не са се изправяли един срещу друг, а балансите до този момент са им равни – по четири победи и три загуби. Уаканасото има дългогодишен опит не само в сумото, но и самата елитна дивизия „макуучи” той има изиграни над 1000 двубоя и с неколкократни титли в елита, включително и второ място в елита.


Статията е публикувана на 17 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА