Граничните полицаи на Лесово разкриха автокрадец с краден джип „БМВ Х5“

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Граничните полицаи на Лесово разкриха автокрадец с краден джип „БМВ Х5“. Измамникът имал брат, задържан за кражби в България.

63-годишен египетски гражданин, с разрешение за постоянно пребиваване в страната ни, се е опитал да премине с крадената кола границата през пункт „Лесово“. Джипът е бил с немски регистрационен номер. С египтенина е пътувал 33-годишен софиянец с инициали М.К.

Граничните полицаи се усъмнили в истинността на представените документи и отклонили автомобила за контрол на втора линия. Извършена е експертна справка, която показала, че регистрационният талон и пълномощното са фалшиви.

След подробен оглед на автомобила е установена интервенция върху рамата. Със съдействието на служител на агенция ФРОНТЕКС, в софтуера на автомобила е открит истинският номер на рамата. По-късно, при проверка в Националната шенгенска информационна система е установено, че колата е открадната на 22 февруари 2012г. в София и се издирва.

Двамата мъже са разпитани в качеството на свидетели. Образувано е досъдебно производство. Автомобилът е иззет, продължават процесуално- следствените действия./dariknews.bg


Статията е публикувана на 18 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА