Седалки на микробус пълни с контрабандни цигари на Лесово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Голямо количество контрабандни цигари в седалките на пътнически микробус с българска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Лесово при пресечен опит за контрабанден внос. Микробусът е пътувал с петима пътници в посока от Турция за България. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

Въпреки това е извършена щателна проверка на автомобила от дежурните митнически служители. При проверката митничарите откриват 10 000 къса / 500 кутии/ контрабандни цигари от пет различни търговски марки, укрити във фабрични кухини под тапицерията на седалките. Установено е, че контрабандните цигари са на шофьора на микробуса- 51-годишен български гражданин с инициали Н. Х. и адресна регистрация в област Кърджали. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

33 опита за контрабанден внос на цигари и тютюневи изделия са пресечени от митническите служители на МП Лесово само от началото на настоящия месец март. Иззети са 54 120 къса / 2 706 кутии/ цигари без акцизен бандерол, 14 600 цигарени гилзи с филтър, 48 кг нарязан тютюн за цигари. В 21 от случаите контрабандните цигари и тютюн са открити в тайници на пътнически превозни средства и леки автомобили, като нарушителите са предимно български граждани.


Статията е публикувана на 21 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА