16 години затвор за убиеца от село Попово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

16 години затвор присъди днес съдия Пепа Чиликова за 58-годишният Стойко Николов, който миналата година уби свой съсед в село Попово съобщават от ЯмболПРЕС. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от затворен тип. Съдът уважи и гражданския иск в размер на 100 000 лева, поискан от съпругата на убития. Делото беше гледано днес в Ямболски окръжен съд.

Трагедията се разиграла на 17 февруари 2011г. около 5 следобед. Между двете фамилии – на убития Васил Пеев и на извършителя – Стойко Николов, отдавна тлеела сериозна вражда. Причината за това били животните, които Николов отглеждал и които според съседите му замърсявали имота им. В хода на разследването е установено, че за проблема са подавани множество жалби, а специалисти от различни институции са извършвали многократни проверки.

Във фаталния ден Пеев излязъл да разходи кучето си, след него тръгнал и съседът му, който по-късно се оказва, че е бил пиян. При срещата си двамата разменили по няколко думи, след което Николов извадил законно притежавания пистолет „Макаров“ и стрелял няколко пъти в тялото на Пеев. Три от куршумите са били в областта на главата, други попаднали в краката и в гърба на убития. Веднага след това Николов се предал доброволно на полицаите.

От изготвената комплексна съдебно-медицинска експертиза става ясно, че обвиняемият е стрелял с лявата ръка, в кръвта му е установено 2,69 промила алкохол. Стойко Николов беше определен от вещите лица като емоционално неустойчив. Пред съда той каза, че съжалява са случилото се и помоли за справедливо наказание.

Присъдата от 16 години може да бъде обжалвана в 15-дневен срок в Бургаски апелативен съд.


Статията е публикувана на 21 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА