Поредните златни отличия за борците от Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Спорт

Бургас посрещна държавното лично-отборно първенство по борба за момичета и кадетки, както и летен турнир за подготвителни групи, момичета.  Шампионатът се проведе в зала „Бойчо Брънзов” на 21-ви април, а състезанието беше без толеранс за всички възрасти.

В него участие взе и спортен клуб по борба „Стефан Караджа” Елхово с две състезателки, а третата участничка е възпитаничка на клуба , но вече е състезател за друг отбор.
Блестящо представяне направи Иванина Иванова и отново грабна златото от държавния личен отборен шампионат, в категория 39 кг, в подготвителната група. Това е поредно златно отличие за Иванина, чийто баща, Диан Иванов, е и треньор на клуба.

Още едно златно отличие прибави към колекцията си и  балканската шампионка Хрисиана Христова в категория 39 кг при момичетата. Своите знания, умения и доказани вече способности в борбата Хриси натрупа в спортен клуб „Стефан Караджа” Елхово, под вещото ръководство на Диан Иванов, но сега тя е  част от отбора на ЦСКА „Янчо Патриков” София.

Другата състезателка на елховския клуб – Николета Ангелова, допусна грешки в представянето си и това не й позволи да се класира и да вземе медал.

Треньорът, Диан Иванов, продължава усилено да се грижи за подготовката на всички състезатели от клуба. За пореден път той изказа своите радост и задоволство от завоюваните медали, но не скри и това, че има още много работа за постигане на отлични резултати. „Има още върху какво да работим, нужни са още усилия и тренировки. И момичетата и момчетата виждат какво показват другите състезатели и се надявам това също да им даде стимул за работа и усъвършенстване.”


Статията е публикувана на 26 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА