Проект “Успех”, бе официално представен и в ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово е поредното учебно заведение в Елхово, което официално представи своята работа по проект „Успех”, който се осъществява по бюджетна линия “Да направим училището привлекателно за младите хора”, по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности, с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавни и общински училища.

ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово има изграден един клуб, в който участват 14 ученика. В условията на проекта е всяка една група да бъде между 6 и 15 ученика. Клубът е наименуван „Млад природозащитник” с ръководител Димитринка Николова.

С помощта на проекта „Успех”, децата ще имат възможността да посетят резервата „Долна топчия”, ще облагородят зелените площи около училището, ще бъдат засадени различни видове цветя, храсти и дървета, както и обогатяване на познанията на учениците за заобикалящата ги природна среда.

Днес официално бе представена първата дейност по проекта. Реално децата за започнали занимания още от средата на февруари , като до този момент са се занимавали с рисуване и теоретични занимания на тема природозащита.

Ръководителят на клуба г-жа Николова, е запознала децата с резерватите и парковете на територията на страната, червената книга, защитените обекти, а благоприятните пролетни температури, които настъпиха неотдавна ще дадът възможността децата да реализират няколко дейности извън училището, което ще бъде истинското предизвикателство за тях.

ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово реално се обучават 23 деца, като четири от тях са на индивидуална подготовка. По проект „Успех” от ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово участват шест деца, като останалите са от другите социални заведения на територията на град Елхово.

Проектът „Успех” стартира от 12 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции.

Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово – Елхово, г-жа Връцова, а счетоводител на проекта е Миглена Арабаджиева.[nggallery id=“378″]


Статията е публикувана на 22 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА