Снимки: Футболна среща между двете основни училища в град Елхово по проект „Успех“

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки, Спорт

На 24 март (събота) на спортната площадка на Гиманзия „Св. Климент Охридски” и Професионална Гимназия „Стефан Караджа” се проведе футболен двубой, между учениците от ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово. Футболната среща е част от проект „Успех”, който се осъществява по бюджетна линия “Да направим училището привлекателно за младите хора”, по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси. Срещата е дейност на клубът по футбол към ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово с ръководител Иван Ников, който бе и рефер на този двубой.

По този проект са включени стотици хиляди ученици от цялата страна. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности, с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавни и общински училища.

Проектът „Успех” стартира от 1 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” – Елхово, г-жа Бързулова.[nggallery id=“384″]


Статията е публикувана на 26 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА