Децата от ПДГ и ПГ към ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово, представиха пролетни празници

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Във връзка с отбелязването на 130 годишнината от откриването на първата детска градина в Свищов, с което е положено началото на предучилищното образование в България на 28.03.2012год. в ПДГ и ПГ на ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” – гр.Елхово се проведе ден на отворените врати.

През този ден гости на децата бяха г-жа Т.Атанасова-директор на училището, учители, родители и близки на най-малките възпитаници на ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” – гр.Елхово.

Г-жа Елена Петкова – учител на децата от подготвителната група приветства всички родители и гости и ги увери, че ги очакват приятни изненади.

Празникът, който децата подготвиха с много желание и ентусиазъм започна със засяване на семена от пролетни цветя, които да красят детската градина.

За пореден път децата от полудневната детска градина и от подготвителната група при ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” – гр.Елхово имаха възможността да се докоснат до българските традиции и корени като представиха пролетните празници посрещане на Баба Марта, 3 март – националния празник на Република България, 8 март – ден на мама, първа пролет, Лазаровден, Цветница и Великден.

В репертоара им бяха включени много танци, стихчета и песни, което повдигна настроението на децата и техните гости и предизвикаха заслужени аплодисменти.

Децата от ПДГ и ПГ се представиха чудесно и бяха неотразими, което можете да видите и на снимките.

Дните на отворените врати са една добра традиция, която ще продължи и за напред и ще можем да се наслаждаваме на още много детски изяви, които изпълват душите и сърцата с топлота, човечност и благородство.

Източник: Официален сайт на ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий”

[nggallery id=“388″]


Статията е публикувана на 28 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА