Eвропейските фондове са възможност за всеки да промени към по-добро живота си

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

„Нашата цел е да покажем на гражданите, че европейските фондове не са територия единствено на администрациите, на консултантите, на малък брой хора, а са възможност за всеки от нас” – това каза управителят на Областният информационен център Мария Никова на работна среща с медиите.

Успешно реализираният проект не се свежда до „усвояване на средства” – той е стъпка към това да направим нашия град или село по- добри за жителите, да създадем работни места, да върнем усмивката на повече деца и възрастни хора, заяви още Никова.

От своя страна Мария Паспалджиева, ръководител на проекта, по който е създаден Областният информационен център, изрази готовността на Община Ямбол да превърне центъра в място, където всеки може да получи компетентна и навременна информация. „Центърът има отговорност към цялата Област Ямбол и ще провежда събития и в общините Тунджа, Елхово, Стралджа и Болярово”, обясни Паспалджиева.

Вратите на Областния информационен център са отворени както за потенциални и настоящи изпълнители на проекти по оперативните програми, така и за медиите и всеки гражданин.

На място експертите на центъра предоставят информация за открити процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, политиката на Европейския съюз за развитие на регионите, как и за какво се изразходват средствата от европейските фондове.

Управителят на центъра съобщи планираните дейности, които Областният информационен център в гр.Ямбол ще изпълнява. Представена беше актуална информация относно степента и напредъка по изпълнение на оперативните програми в Ямболска област.

Центърът започна работа в началото на ноември миналата година и вече регистрира интерес от страна на бизнеса и гражданите в града. Създаден е по проект на Община Ямбол „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в гр. Ямбол”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161РО002-3.3.02-00011-С0001 по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ИЗТЕГЛИ МУЛТИМЕДИЙНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ

[nggallery id=“391″]


Статията е публикувана на 29 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА