„Бабините приказки“ – инициатива, свързана с насърчаване на четенето в ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово (+снимки)

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

Учениците от първи до четвърти  клас и техните учителки – г-жа Румяна Павлова, г-жа Евдокия Атанасова, г-жа Маргарита Динчева и г-жа Димитрина Колева, подготвиха и представиха „Бабините приказки“ – инициатива, свързана с насърчаване на четенето и повишаване на грамотността. Това се превърна в истински празник на народното творчество и за малки и за големи в ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово.

В уютно подредената стая, насядали върху стара пъстра черга „от бабино време“, децата с нетърпение очакваха своята гостенка  – баба Евтимия. Тя им разказа приказката „Златното момиче“ така увлекателно, както само бабите могат. От златното ковчеже на героинята, за изненада на всички, ,,излязоха” пословици и поговорки. Учениците четоха, надпеварваха се да отгатват гатанки и да откриват мъдростта на народа в приказните текстове. Празникът завърши с изпълнението на народната песен „Треперушка“, а баба Евтимия дари участниците с вкусни пуканки и ябълки.Статията е публикувана на 8 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »