Клубовете по проект „Успех“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово, с поредна дейност

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 2 април се проведе едно от представителните мероприятия на клуб Етнография с ръководител Виолета Илчева по проект „Успех”, в Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово. То бе посветено на Великден и Великденските празници. В това занятие децата, боядисваха и украсяваха яйца, а предварително в домашна среда, децата бяха изпекли обредни хлябове. Голямо внимание, бе отделено на традицията, както и на символите, чрез които се изрисуват великденските яйца.

Специално за мероприятия клубът на ръководителя Елена Иванова „Презентации и клипчета”, представи презентация на тема „Шарен Великден”, в която на кратко бе представен празника Великден, традициите и обичаите, с които отбелязваме този светъл християнски празник. Гости на събитието бяха Директора на училището инж. Христо Петев, ръководители на клубовете „Екоразходки и опознаване на природата” и „Общочовешките ценности в религиите – мост на толерантност” Георги Янев и Станимир Сотиров, преподаватели и ученици от гимназията.

Проектът „Успех” стартира от 1 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

ИЗТЕГЛЕТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА „ШАРЕН ВЕЛИКДЕН“ – (Изисква Microsoft Powerpoint)

[nggallery id=“408″]


Статията е публикувана на 3 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА