Град Елхово е домакин на държавните ученически игри по футбол – областни първенства

Публикувано преди 12 години  |  Снимки, Спорт

Днес и утре град Елхово е домакин на държавните ученически игри по футбол – областни първенства. В него взимат участие победителите от общините Елхово, Ямбол и Тунджа. Представители от Болярово и Стралджа не участват. Децата се състезават в три възрастови групи: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Във всяка възрастова група надпреварата за областната титла участват общо три отбора, което налага определянето на победителя да е по схемата „всеки срещу всеки”.

В първата възрастова група 5-7 клас се състезават отборите на ОУ ”Любен Каравелов” – Ямбол, ОУ „П. Хилендарски” – с.Роза и ОУ „Св. Св Кирил и Методий” – Елхово. Днес се играха два мача от тази възрастова група:
ОУ ”Любен Каравелов” Ямбол – ОУ „П. Хилендарски” Роза 6:2
ОУ „Св. Св Кирил и Методий” Елхово – ОУ „П. Хилендарски” Роза 7:0

Утре от 10:00 часа в решителен последен мач от групата ще се реши, кой ще бъде областния първенец във възрастова група 5-7 клас. Двубоят ще е между отборите на ОУ „Св. Св Кирил и Методий” Елхово и ОУ ”Любен Каравелов” Ямбол. При равен резултат отборът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий” ще бъде победител в групата, тъй като ще има по-добра голова разлика.

Във втората възрастова група 8-10 клас се състезават отборите на МГ „Атанас Радев” – Ямбол, ОУ „Св. Св Кирил и Методий” – Веселиново и Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово. Днес се играха два мача от тази възрастова група:
МГ „Атанас Радев” Ямбол – ОУ „Св. Св Кирил и Методий” с. Веселиново 6:0
Гимназия „Св. Климент Охридски” Елхово – ОУ „Св. Св Кирил и Методий” с. Веселиново 9:0

Утре от 11:00 часа (след мача в група 5-7 клас) в решителен последен мач от групата ще се реши, кой ще бъде областния първенец във възрастова група 8-10 клас между отборите на МГ „Атанас Радев” Ямбол и Гимназия „Св. Климент Охридски” Елхово. При равен резултат отборът на Гимназия „Св. Климент Охридски” Елхово ще е победител, тъй като ще има по-добра голова разлика.

В третата възрастова група имаше представители само на два отбора от общините Елхово и Ямбол. От Ямбол представител бе ПГИ “Г.С.Раковски”, а от Елхово ПГ „Стефан Караджа” – Елхово. В директен мач между тези съперници за определяне на областния шампион ямболци разгромиха елховския тим с резултат 9:0[nggallery id=“410″]


Статията е публикувана на 3 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА