ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Менте-джапанки „Барселона” задържаха митничарите на Лесово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Голямо количество мъжки и детски чехли-менте с логото на “F.C. BARCELONA” задържаха днес митническите служители на митнически пункт Лесово при щателна проверка на ТИР с турска регистрация. Товарният автомобил „Волво” е превозвал джапанки от Турция за Полша през България. Изпращач на стоката е турска фирма, а получател търговско дружество в Полша.

При извършената щателна митническа проверка на българския граничен митнически пункт се установява, че между декларираните чехли има 5 760 чифта с фалшифицирани търговски марки. От тях 2 960 чифта са мъжки и детски чехли с фалшифицирано лого на футболен клуб „Барселона” и 2 800 чифта с фалшифицирана марка „Dior”.

Фалшивите маркови чехли са задържани в изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

С наближаването на големи спортни събития се увеличават и опитите за внос на фалшифицирани спортни стоки, копиращи екипите и фен-артикулите на националните отбори или брандирани с лого на най-популярните клубове. Предстоящите това лято Олимпийски игри в Лондон и Европейско първенство по футбол в Полша и Украйна провокират апетитите за печалба от продажба на менте-артикули на милионите зрители и фенове, които ще ги посетят.

Предотвратеният от митническите служители на Лесово днес опит за контрабанда илюстрира точно тази тенденция. 18 срещи от „Евро 2012” ще бъдат изиграни именно в Полша. Трите срещи от груповата фаза на испанския национален отбор, в който със сигурност ще бъдат включени някои от звездите на „Барса”, са точно в полския град Гданск. Само през последния месец бургаските митнически служители иззеха 65 790 фалшифицирани стоки на световноизвестни търговски марки, в това число и най-голямата задържана досега в България пратка с фалшифицирана марка „Nike” от над 50 000 тениски.


Статията е публикувана на 4 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА