Първа награда за изработване на театрална кукла за ученичка oт ОУ „Св. Паисий хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Над 270 деца се включиха в XII конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в гр. Сливен. Надпреварата се провежда в рамките на XXV Национален фестивал на детската книга.

Младите творци бяха на възраст от 7 до 16 години от специализирани школи и училища от цялата страна. Представени бяха над 300 кукли на известни и обачани от децата литературни герои. С тях бе открита изложба  „Театрални кукли на любими литературни герои“ в Драматичния театър „Стефан Киров“ – гр. Сливен.

Отличените творби ще бъдат изложени в единствения в страната Музей на театралната кукла в Регионалната библиотека.

На 12 май се състоя награждаването на отличилите се в конкурса. За наша радост с първо място във втора възрастова група бе удостоена Доника Малчева – ученичка от VII б клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово. Театралната кукла „Хитър Петър с магарето“ донесе на Доника много подаръци, грамота и специална награда – таблет.

Пожелаваме ѝ още много покорени върхове и бъдещи успехи!Статията е публикувана на 17 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »
Руски командир: Киев атакува с танкове Леопард и не може да бъде спрян
Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка народна република (ДНР) Александър Ходаковски ... прочетете още »
Инстаграм звезда се показа по розово бельо
Брит Мануела е модел и Инстаграм звезда. Брит е американка. Тя е родена през щастливата за националния ... прочетете още »
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов
Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на ... прочетете още »