Голямо количество „маркови“ облекла задържаха митническите служители на Лесово

Публикувано преди 11 месеца  |  Криминално

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 29 816 „маркови“ облекла и маратонки при три отделни проверки на товарни автомобили.

На 12.05.2023 г. на МП Лесово пристига на входящо трасе от Турция товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи от водача, турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция за Чехия през България. При съвместни действия със служителите от Гранична полиция е извършена щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват в товара 170 колета, съдържащи общо 20 386 текстилни артикули с обозначения на защитени търговски марки, сред които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.

Други 20 колета с 3900 дамски и мъжки облекла и 140 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки са установени при щателна митническа проверка на 13.05.2023 г. на товарен автомобил с турска регистрация, който също е превозвал текстилни изделия от Турция за Чехия.

Още 41 колета с 5390 „маркови“ детски, дамски и мъжки тениски и спортни комплекти са открити при митническа проверка на 15.05.2023 г. на МП Лесово в камион с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Полша през България.

От трите товарни автомобила са иззети общо 29 676 „маркови“ облекла и 140 чифта маратонки поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.


Статията е публикувана на 18 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА