Елхово на прага на шестото издание на фолклорен фестивал „Тунджа пее и танцува”

Публикувано преди 3 седмици  |  Общество

ElhovoБроени дни остават до началото на фолклорен фестивал „Тунджа пее и танцува 2023“. И това издание на фестивала се радва на изключителен интерес. Показателно за това са стотиците подадени заявки за участие, а това води след себе си още повече участници. Тази година, конкурсната програма, в шестото издание на най – големия фолклорен празник в нашата община, се очаква да се включат близо  1 400  участника. Фестивалът ще бъде открит на 26 май от 11:00 часа. Веднага след това ще започне и конкурсната програма. Първият фестивален ден ще завърши с концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен, чийто начален час се предвижда да бъде около 19 часа.  На следващия ден – 27 май, конкурсната програма ще започне в  9 часа и ще продължи до късните следобедни часове.

Градът ни отново ще посрещне малки и големи певци, танцьори и свирачи от общините: Свиленград, Тополовград, Харманли, Тунджа, Болярово, Стралджа, Бургас, , Ямбол, Сливен, , Нова Загора, Раднево, Стара Загора, Пещера, Раковски, Казанлък, Средец, Карнобат, Пазарджик, Елхово и др. И публика и участници ще станат свидетели на изпълненията на професионалисти и любители на българския фолклор, на пъстри носии от различните краища на страната ни.

Организаторите отново ще предложат десетки часове, в които присъстващите ще се насладят на богата музикално – танцова фолклорна програма. За Община Елхово и НЧ „Развитие – 1893“ – организатори на фестивала, е важно, че почти всички участници от изминалите издания на фестивала  се завръщат за участие отново всяка следваща година. Това от една страна показва, че се върви в правилна посока, изразява доверие и дава увереност, че голямото ни фолклорно събитие ще пребъде, но от друга страна, изисква огромна отговорност и усилена работа.

Уважаеми съграждани, заповядайте! Очакваме Ви!

Както и предходните години фестивалът ще бъде предаван на живо в YouTube канала на Elhovo.News, както и в сайта Elhovo.News.

 Статията е публикувана на 19 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »