ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Първа проява на клуб „Моите права“ по проект „Успех” в Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес следобед се проведе първа представителна изява по проект „Успех” в Гимназия „Свети Климент Охридски” – Елхово на клуб „Моите права“ с ръководител Филка Славова. Темата, която бе избрана за официалното представяне на клуба бе „Учители, родители, деца“.

Пред своите родители, учители и съученици, учениците от клуб „Моите права“ представиха наученото до този момент в клуба. С помощта на мултимедийни презентации присъстващите имаха възможността да научат за международното законодателство, засягащо правата на децата; международните организации, които се занимават със защита правата на децата; състоянието на тази защита в различните региони в света;

Присъстващите имаха възможността да се запознаят и с проблема в българското законодателство, а именно: закона за закрила на детето; институциите, които работят по него, както и за ролята на държавата и неправителствените организации.

Клуб „Моите права” по проект „Успех” в Гимназия „Свети Климент Охридски” – Елхово, работи за придобиване на знания за основните човешки права и документите свързани с тях, и за формиране на граждански компетенции на участниците. Общо в учебното заведение по този проект има организирани 12 клуба, които ще работят в 9 различни направления. Общо по този проект са ангажирани 174 деца и 11 ръководителя.

Другите клубове, на които тепърва предстои официално представяне са: „Енергия и околна среда“ с ръководител Султанка Николова; „Сексуално и репродуктивно здраве“ с ръководител Маринка Стоева; „На кино – заедно“ с ръководител Генка Николова; Създаване на условия за провокиране на креативността, личностна изява, инициативност и творчество на учениците. „В света на немския език“ с ръководител Катя Спасова; „Минало и настояще на Елхово“ с ръководител Цонка Динкова; „Как да започна собствен бизнес?“ – две групи с ръководител Иван Иванов; „Хороводец“с ръководител Янна Иванова; „Игрите в Интернет“с ръководител Милена Славова; „Компютърна анимация“с ръководител Галина Кънева; „Кино – как да създадем късометражен филм“ с ръководител Петя Димитрова.[nggallery id=“426“]


Статията е публикувана на 17 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА