ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Гимназия „Свети Климент Охридски“ Елхово с нов компютърен кабинет

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Ученици и учители от Гимназия „Свети Климент Охридски“ вече разполагат с нов компютърен кабинет, който е съобразен напълно с новите изисквания в областта на информационните и комуникационните технологии. Кабинетът разполага с 15 работни места и условия за пълноценна работа на всеки ученик. Всеки компютър има големина на твърдия диск 250 GB, а RAM паметта му е 2 GB. Всеки обучаем използва персонален 19 инчов LCD монитор Asus, клавиатура и мишка. Управляват се от сървър с големина на твърдия диск 1 ТВ и RAM памет 8 GB.

Софтуера, спомагащ за дистанционното управление на работните станции от сървъра е дело на бивш възпитаник на училището. Негова е и заслугата за създаването на друг специализиран софтуер – за създаване на онлайн тестове. Чрез програмният продукт има възможност да се задават тестове, както за всички, така и индивидуални по всички учебни дисциплини. Тестването става автоматично. Учениците се оценяват безпристрастно, в зависимост от показаните верни отговори.

Оборудването и програмните продукти са осигурени от бюджета на училището.Това е перфектното съвременно решение за достъп до информационните технологии с възможно най-разумни инвестиции. Обучението по информатика и информационни технологии от години е приоритет в учебното заведение. Достъпът на специалисти и обучаеми до най-доброто в областта е важно условие за отлични резултати, каквито отчитаме в последните години на олимпиади и различни конкурси и състезания.[nggallery id=“427″]


Статията е публикувана на 18 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА