Продължават дейностите по проект „Успех” в Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Продължават дейностите в различните клубове по проект „Успех” в Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово. Този път официални представяния имаха клубовете „Общочовешките ценности в религиите – мост на толерантност” с ръководител Станимир Сотиров и „Презентации и клипчета” с ръководител Елена Иванова.

В следобедният ден на 17 април /вторник/, в една от класните стаи на професионалната гимназия клубът по „Общочовешките ценности в религиите – мост на толерантност” проведе първото си официално представяне пред учители, ученици, гости и медии.

Целта на този клуб е учениците да научат за основните религии – християнството, исляма и будизма. Самото представяне се проведе в три части. В първата част бе разгледано сътворението на света според християнската религия. Във втората част бе представена анкета на религиозна тематика, в която учениците предварително са раздали на граждани от Елхово с различни професии, а резултатите от анкетите бяха разгледани и обсъдени по време на презентацията на втората част. Третия етап бе посветен на „Великденските празници”, като организаторите се погрижиха този етап да премине под формата на състезание, където учениците бяха разпределени в два отбора, а жури на това състезание бяха колегите ръководители на другите три клуба по проект „Успех” в Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово.

Ден по късно на 18 април /сряда/ клуб по „Презентации и клипчета” с ръководител Елена Иванова представи заинтригуващи презентации на две важни теми, а именно: „Имаш избор СПИН или ЖИВОТ” и „Ромите – поминък и бит”. Чрез добре направени мултимедийни презентации съчетани с приятна и подходяща музика учениците и ръководителя на клубът представиха на събралите се гости, учители, ученици и медии двете избрани теми.

В първата презентация учениците представиха болестта СПИН, начините и за предаване, методите за предпазване от нея, както и къде могат да се направят анонимни изследвания за болестта.
Във втората презентация бе представен ромския етнос, традициите, корените на зараждане на този етнос в Европа, културата и бита.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово, инж. Христо Петев, координатор по проекта е инж. Таня Михнева, а счетоводител по проекта е Пенка Бобева.
Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово има създадени клубове по Етнография с ръководител Виолета Илчева, клуб по Презентации и клипчета с ръководител Елена Иванова, клуб по Екоразходки и опознаване на природата с ръководител Георги Янев и клуб по Общочовешките ценности в религиите – мост на толерантност с ръководител Станимир Сотиров. Общо 60 ученика от Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово са включени в проекта, като във всяка група има по 15 ученика. Принципно проектът е с програмен период от 3 години, като за всяка година ще се изготвя отделна програма.[nggallery id=“430″]


Статията е публикувана на 18 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА