ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово продължава работа по проект за целодневно обучение

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Продължава работата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Елхово, като средищно училище по Проект BG051РО001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Организирането на 292-та ученици в целодневно обучение в полуинтернатни групи дава възможност за повишаване качеството на образователно-възпитателния процес при зачитане на интересите, отчитане на възможностите и във връзка с възрастовите особености на учениците, развиване и усъвършенстване на знания, умения, навици и отношения.

11-те полуинтернатните групи създават предпоставки за общуване и опознаване на децата от различни социални, етнически и културни общности. Личността на ученика се развива всекидневно в мултикултурна и конкурентна среда чрез учебни и творчески дейности.

Целодневното обучение е инструмент за превенция на отпадането от училище.

Чрез целодневното обучение се извършва идентифициране, развиване и удовлетворяване на таланти, интереси и потребности на учениците, осигурява се специализирана помощ при подготовката им и максимално оползотворяване на свободното им време чрез развиване на система от извънкласни дейности.[nggallery id=“434″]

Основни дейности по проекта са: самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и спорт.

Класните стаи, където се провеждат заниманията по интереси са оборудвани с телевизори, DVD и CD плейъри, дидактически материали и игри.


Статията е публикувана на 20 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА