И двата отбора от Елхово отпаднаха от зоналния турнир по футбол. Скандален рефер лиши Гимназията от шанс за участие във финал

Публикувано преди 12 години  |  Снимки, Спорт

И двата Елховски отбора на ОУ „Св. Св Кирил и Методий” Елхово и Гимназия „Св. Климент Охридски” Елхово, които са шампиони за област Ямбол по футбол съответно във възрастовите групи 5-7 клас и 8-10 клас взеха участие в зоновите финалите, където се изправиха срещу победителите от зоните Бургас, Сливен и Стара Загора.

За съжаление малчуганите от ОУ „Св. Св Кирил и Методий” Елхово бяха пометени от представителя на регион Стара Загора от град Раднево с резултат 7:0. На полувремето резултата бе 3:0. Футболистите от град Раднево превъзхождаха и възрастово и физически нашите момчета и логично победиха убедително с разгромяващ резултат въпреки, че нашите момчета все пак показаха добра и технически грамотна игра.

При по-голямата възрастова група, учениците от Гимназия „Св. Климент Охридски” Елхово, се изправиха срещу победителя от зона Сливен, а именно Нова Загора. За жалост основно действащо лице в тази среща бе главният рефер от Ямбол, който взе няколко неадекватни решения още в самото начало на срещата, които определено наклониха везните в съвсем друга посока. Едно от скандалните отсъждания бе за спречкване без топка между футболисти и на двата отбора още в 10-та минута на мача, когато бе показан червен картон за футболист от елховската гимназия и само жълт за съперников футболист. През второто полувреме при резултат 2:1 елховски футболист бе съборен извън наказателното поле, когато се озоваваше сам срещу вратаря но противниковия защитник бе помилван само с жълт картон. Още на няколко пъти рефера се намеси с подобни отсъждания, с което до голяма степен повлия на крайния резултат от срещата. Никой не разбра дали това бе тенденциозност поради факта, че именно елховските отбори отстраниха ямболските на областните турнири или просто толкова са способностите на реферите в региона.

На полувремето резултата логично бе 2:0 в полза на отбора на Нова Загора, а при подновяване на играта през второто полувреме резултата бе намален до 2:1 въпреки, че Елхово бе с човек по-малко, но в крайна сметка отбора на Нова Загора отбелязаха още два гола за да оформят крайния резултат 4:1.[nggallery id=“437″]


Статията е публикувана на 21 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА