Успехи на учениците от Гимназия „Свети Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Учениците от Гимназия „Свети Климент Охридски“ гр. Елхово за пореден път доказват, че в Елхово се разждат и живеят талантливи деца. Поредното доказателство за това са Александър Христов от 9 а клас и Иванка Тодорова от 11 а клас.

Александър Христов през настоящата година се представи отлично на общинския и областен кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, с което бе номиниран от Регионалната комисия за участие в Националния кръг.

В периода 20-22 април, Иванка Тодорова от 11 а клас взе участие в Национално състезание по уеб разработване Webloz 12, което се провежда за шеста година в комплекс Островче в близост до гр. Разград. Тя се класира на четвърто място със 78 точки от 100 възможни и спечели специалната награда на журито за най-бърз напредък в направление Интернет програмиране. Ученичката също така се класира за националната олимпиада по Информационни технологии, която ще се проведе на 11-13.05.2012г. в гр. Монтана, където ще се състезава в направление Интернет програмиране. Олимпиадата се състои от две части представяне на проекта и тест по Информатика и информационни технологии.[nggallery id=“438″]


Статията е публикувана на 23 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА