В Елхово се проведе междуучилищно състезание на тема „С героите на Елин Пелин”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Вчера следобед в читалище „Развитие” – Елхово се проведе междуучилищно състезание на тема „С героите на Елин Пелин”, което бе организирано от община Елхово и библиотека при читалище „Развитие” – Елхово. Тази година се навършват 135 години от рождението на писателя и това е поводът да се посвети състезанието именно на героите Елин Пелин.

Мероприятието бе част от инициативите на библиотеката включени в Националния маратон на четенето, което се проведе в периода 18 април – 23 април. В него се включиха за първи път деца от подготвителните групи на ОДЗ „Невен” и ЦДГ „Надежда”, като и традиционните участници от основните училища ОУ „Пасий Хилендарски” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Официален гост на състезанието бе зам. кмет на община Елхово г-жа Живка Кафеджиеа.

Водещ на мероприятието бе Йовка Димитрова, а участие взеха деца от четвърти клас на двете основни училища в град Елхово. За отбор „Звездичка” от 4б клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с класен ръководител Светла Иванова се състезаваха Дона Барулова, Симона Тодорова, Бояна Дженкова, а за отбор „Чучулига” от 4б клас на ОУ „Пасий Хилендарски” с класен ръководител Диана Иванова се състезаваха Денимира Михова, Иван Михов и Янина Георгиева.

Състезанието се проведе в три кръга, а авторитетно жури в състав Вела Попова, Ивана Кърева и Янка Атанасова имаха честта да оценяват децата в тяхното представяне.

В първи кръг децата се състезаваха за най-изразително четене на Елин Пелиновите произведения „Дядовата ръкавичка”, „Чохено контошче” и „Звяр нечуван”. Във втори кръг децата се състезаваха за това, кой ще подреди пъзел за по-кратко време, а в трети последен кръг решаваха кръстословица.

Крайни победители от това състезание бяха учениците от отбор „Чучулига” – 4б клас на ОУ „Пасий Хилендарски”, които имаха 22 точки, а отбор „Звездичка” – 4б клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в края на състезанието имаше 16 точки. Любопитно бе, че и двата отбора се представиха много добре и по-скоро спортното щастие определи победителя в това състезание, а не толкова знанията за Елин Пелин и неговите герои.

И за двата отбора имаше осигурени награди от община Елхово, а именно грамоти за двата отбора, както и книга за всяко едно дете, което взе участие в състезанието. Индивидуалната награда бе връчена на Денимира Михова от ОУ „Пасий Хилендарски” – Елхово, която се представи най-добре в първи кръг, когато участниците трябваше да четат изразително.[nggallery id=“439″]


Статията е публикувана на 24 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА