Продължават проявите на клубовете по проект „Успех“ в Гимназия “Свети Климент Охридски” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Два от клубовете по проект „Успех” в Гимназия “Свети Климент Охридски” – Елхово, днес проведоха своите представителни изяви пред родители, ученици, гости и медии от град Елхово. Гости на събитието още бяха Галина Калканджиева – мл. експерт в община Елхово, Антония Маджарова и Надежда Домусчиева.

Клубът по „Енергия и околна среда“ с ръководител Султанка Николова представи кратък филм „Болната планета”, който показва кратко и точно защо ние хората сме причината за климатичните промени на Земята и как може да повлияем на това. Клубът на г-жа Николова е регистрирал училището в глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност. От там те са получили учебници и много образователни и рекламни материали.

Основните цели, които учениците и ръководителя на този клуб са си поставили е да се получат знания за енергията и нейната взаимовръзка с околната среда, както и да привлече обществото към проблемите на енергопотреблението и опазването на околната среда.

До този момент клубът по „Енергия и околна среда“ е разгледал и обсъдил теми за енергията, енергопотреблението, резултата от енергопотреблението и климатичните промени на Земята. Разгледани са много научни филми и материали свързани с тях.

След представянето на филма, гостите и учениците имаха възможността да разгледат уникална изложбата, която изцяло е подготвена с използвани материали (битов отпадък). Произведенията на изкуството са на Антония Маджарова и Надежда Домусчиева, които бяха сред гостите на официалното представяне на клуба. След края на официалната част възпитаниците на клуб „Енергия и околна среда“ засадиха дърво в двора на училището.

Паралелно с изявата на клуб „Енергия и околна среда“ бе и проявата на клуб „”В света на немския език”. В този клуб учениците изграждат комуникативни умения на немски, овладяват тънкостите на езика, изграждат се практически навици и умения. За дейността на клуба по проект „Успех” са закупени материали необходими за работата на клуб и подходяща литература на немски език.[nggallery id=“440″]


Статията е публикувана на 24 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА