Проектът „С професионализъм и доверие“- един модел за подкрепа на децата със СОП

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес 25.04.2012 г. се проведе публична дискусия на тема: „Децата със специални образователни потребности могат да бъдат включени успешно в образователната система“.

Домакин на срещата беше директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово. Училището е партньор по Проект „С професионализъм и доверие“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Министерство на образованието, младежта и науката, Процедура BG051PO001-4.1.04 .Водеща организация сдружение ЦОПСИ – Ямбол.

На публичната дискусия участваха директори и представители от екипите на партньорите по проекта – ОУ „Петко Рачов Славейков“ – гр. Ямбол, ОУ „Николай Петрини“ – гр. Ямбол и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово.

Срещата се ръководи от г-н Живко Цирков – ръководител на проекта. Гости на дискусията бяха г-жа Венета Димитрова-секретар в Община Елхово, г-жа Маня Манева-ст. експерт по математика и информатика в РИО-гр.Ямбол, г-жа Жана Ангелова – експерт в Общинска просвета, ресурсни учители от училищата в града, психологът и логопедът към Ресурсен център – гр. Ямбол.

Директорът на РЦПИОВДУСОП Т. Трифонова запозна присъстващите с предстоящите промени на МОМН, в които е допълнено понятието „деца и ученици със СОП“. Като такива ще се имат предвид и деца с изявени способности в дадено направление.

Директорите на училищата изнесоха доклади за възможностите за обучение на децата със СОП в училищата, които представляват.

Учители от трите училища, партньори по проекта представиха презентации за дейностите.

И трите презентации включват снимки от работата в ателиетата и проведените екопоходи до гр. Кабиле, до манастира Света Троица и екскурзията до гр. Котел, работните срещи с родители и с учители.

Във всяко ателие са включени по 12 ученици. Ателиетата са с различна насоченост: Музика, Рисуване, Моделиране, Театър. Изработените в тях материали са оригинални и красиви. Изпълнителите в ателиетата с музика и театър стават все по-уверени и това е показател за положителното отношение на учениците към съответните дейности и тяхното благотворно влияние върху развитието на децата.[nggallery id=“443″]


Статията е публикувана на 25 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА