ПГ по МСС “Ернесто Че Гевара” – село Бояново с представителна проява по проект „Успех“

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес в сградата на Професионална Гимназия по МСС “Ернесто Че Гевара” – село Бояново се проведе представителна изява по проект „Успех” на клуб „Екоразходки /екопътеки – запознаване с природата, растителен и животински свят, туристически походи” с ръководител Кирчо Иванов.

Гости на тази проява бяха Ваня Димитрова – ст.експерт интегрирано обучение и специални училища към Регионален инспекторат по образование – Ямбол (РИО-Ямбол), Венета Балева – старши експерт начално образование към РИО-Ямбол, Кръстьо Драганов – кмет на село Бояново, Димчо Георгиев – Директор на Професионална Гимназия по МСС “Ернесто Че Гевара” – село Бояново родители, ученици и гости.

В Професионална Гимназия по МСС “Ернесто Че Гевара” – село Бояново има общо четири клуба по проект Успех, кото проект има за основна цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

На представителната проява днес клуб „Екоразходки /екопътеки – запознаване с природата, растителен и животински свят, туристически походи”, представи мултимедийна презентация на тема „Из дебрите на община Елхово”, чрез която бе представена информация за регион Елхово, чрез което се показа възможността и потенциала за развиване на селски туризъм в нашия регион.

В клубът по „Екоразходки /екопътеки – запознаване с природата, растителен и животински свят, туристически походи” са записани максималния възможен брой ученици 15, които до този момент са имали няколко мероприятия по проекта, свързани с изгледи в региона на село Бояново. В бъдещ план клубът на ръководителя Кирчо Иванов са си поставили задача да организират екскурзия до хижа „Дрънчи дупка” край село Мелница, както и природните забележителности в региона около село Мелница.[nggallery id=“444″]


Статията е публикувана на 25 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА