Вълнуваща екскурзия за децата от група Щурче към ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес 26.04.2012 година с децата от група Щурче от ЦДГ ”Надежда” Елхово, с учителки Кина Димова и Людмила Митева и помощник-възпитателка Руска Иванова, организираха екскурзия до моста на река Тунджа и близките местности за децата.

Пътуването беше във връзка с темите по природен свят „Малките еколози” и „Край реката” и се осъществи с общински транспорт. Деца, родители и учители се подготвяха за това пътуване от няколко дни и вълнението беше голямо. Целта беше децата да наблюдават реката, гората, насекомите и птиците през пролетта. Разпознаваха песните на птиците, чукането на кълвача и назоваваха насекоми, мравуняци, пчели, пеперуди.

Набраха букети от глухарче, овчарска торбичка, жълтурче, великденче и други пролетни горски цветя. Игрите на топка бяха организирани, с правила и децата се забавляваха от сърце. Момчетата играха футбол, а момичетата – народни игри.

На път за моста децата минаха покрай зеленчукова градина и научиха какви грижи се полагат за растенията, докато стигнат до трапезата ни. Собствениците на градината обясниха за своята упорита работа, за да има добра реколта. За да се постави осветление по алеите, да се възстанови тяхната привлекателност, децата видяха, че се работи механизирано и модерно, прибират се отпадъците, за да е чиста природата и да е приятно на хората, които се разхождат там. Освен приятните впечатления и игрите на чист въздух, децата научиха много полезни неща за връзката на човека с природата и за грижите, които той полага за нейното опазване и биоразнообразие.[nggallery id=“447″]


Статията е публикувана на 26 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА