Проява на клуб „Кино – как да създадем късометражен филм“ в Гимназия “Свети Климент Охридски” – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес следобед се проведе първа представителна изява по проект „Успех” в Гимназия “Свети Климент Охридски” – Елхово на клуб „Кино – как да създадем късометражен филм“ с ръководител Петя Димитрова.

На официалното представяне бе г-жа Йовка Драгоева – Директор на Гимназия “Свети Климент Охридски” – Елхово, родители, учители и ученици. Основните цели на клуба е са да се даде възможност и шанс на учениците да развият своето въображение, както и да усвоят основните принципи при създаването на късометражния филм.

През последните седмици, учениците от клуб „Кино – как да създадем късометражен филм“, са заснели няколко късометражни филма, които днес бяха представени официално пред събралата се аудитория. Показани бяха клипове от празника на град Елхово, концерта на децата от ОДК-Елхово, концерта на елховската певица Милена Караджова, както и интервю с певицата, интервю с фолк певицата Галена, интервю с кметът на община Елхово Петър Киров съчетано с кадри от турнира на петте кмета, който се проведе по повод празника на град Елхово, турнирът по борба, който се проведе също по повод празника на град Елхово в салона на едно от основните училища в града, както и интервю със съученичката на учениците от клуба – Даниела Георгиева, която играеше ролята на слугинята Мария в постановката на Ивана Кърева – Скакалци, която бе поставена на елховска сцена по време на празника на град Елхово.

В бъдещ план учениците са си поставили задача представените късометражни филми, да бъдат озвучени, а през месец юни се очаква те да ни изненадат с кратък игрален филм, който да е с мотиви на риалити шоу.[nggallery id=“448“]


Статията е публикувана на 26 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА