Нов връх в кариерата на Даниел Иванов – Аоияма в сумото

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Професионалната сумо асоциация обяви последната ранглиста на елитните сумо състезатели в Япония. В нея елховския състезател Даниел Иванов – Аоияма, достигна до нов връх в кариерата си на професионален сумист. В последната класация на елитните сумисти Даниел заема ранг маегашира 6, заради добрите си изяви на дохиото в последния турнир за Купата на Императора в японския град Осака, където той завърши с положителен баланс от осем победи и седем загуби.

До този момент Даниел има спечелен един приз „Боен дух” (една от трите купи които се дават във всеки турнир в елита). Най-високата позиция, която елховския сумист бе заемал до момента бе маегашира 7, а на последния турнир Аоияма стартира с ранг маегашира 10.

В началото на месец май ще стартира поредния турнир за Купата на Императора, който ще се проведе в японската столица Токио. Това ще бъде четвърти турнир за него в елита. С високия си ранг, който достигна, “Синята планина” ще срещне по-сериозни съперници спрямо предходните турнири, което ще го подложи на истинско изпитание.

Турнирът в Токио започва на 6 май и ще продължи, както обичайно две седмици, в който всеки ден Даниел ще има по един двубой. Ние можем само да стискаме палци за нашето момче и разбира се да му пожелаем успех!


Статията е публикувана на 26 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА