ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово спечели областно състезание на ученическите екипи по първа долекарска помощ

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово спечели областно състезание за ученическите екипи по първа долекарска помощ. Това се случи на състезание проведено вчера в градския парк на Ямбол. Организатори на събитието бе БЧК – Ямбол, а участие в него взеха 9 отбора от всички пет общини в област Ямбол.

Състезанието бе официално открито от Директорът на ОС на БЧК Ямбол инж. Митко Филипов, които представи всички участници в състезанието.

По регламент всеки отбор трябваше да премине през три пункта и да бъде оценен от съдии – лицензирани лектор по първа помощ и доброволци на БМЧК – обучители по първа долекарска помощ.

На първият пункт се проверяваха теоретичните знания на участниците от д-р П. Попов.

На вторият пункт участниците действаха по предварително зададен казус и демонстрираха практическите си умения за оказване на долекарска помощ при кръвотечения, счупване, изгаряне и измръзване.

На този пункт имаше статисти от БМЧК, които бяха дегизирани и пресъздаваха различни ситуации.

Отборите бяха оценявани от д-р М. Праматарова и С. Кочев.

На третият пункт д-р Г. Манчев и Д. Андонов даваха своите оценки за демонстрациите по изкуствено дишане и непряк сърдечен масаж върху учебен манекен.

Победител в състезанието стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово; на второ място се класира СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Ямбол и трето място зае СОУ „П. Яворов“ гр. Стралджа.

Директорът на ОС на БЧК Ямбол инж. Митко Филипов връчи грамоти и награди на всички участници, осигурен бе обяд и подкрепителни напитки за децата.[nggallery id=“453″]


Статията е публикувана на 28 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА