ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Клуб „Млад природозащитник” към ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово с дейност по проект „Успех“

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Клуб „Млад природозащитник” с ръководител Димитринка Николова към ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово по проект „Успех” реализираха днес поход в резервата „Долна топчия”, както и до фазанарията, която се намира около град Елхово в близост до село Търнково.

Ръководителите по проект „Успех” проведоха изнесен урок на малчуганите относно заобикалящата ни околна среда, като се спряха по-подробно на „колкидския фазан”, както и фазанарията, която сама по себе си е уникална и е една от най-старите фазанарии у нас. Смята се, че резерватът, който се намира непосредствено до фазанарията, е единственото естествено находище на колхидския фазан в България.

ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово има изграден един клуб, в който участват 14 ученика. По проект „Успех” от ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово участват шест деца, като останалите са от другите социални заведения на територията на град Елхово.

Проектът „Успех” стартира от 12 февруари тази година, като основната цел е учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции.

Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на ПУИ ”Н. Й. Вапцаров” – Елхово – Елхово, г-жа Връцова, а счетоводител на проекта е Миглена Арабаджиева.[nggallery id=“454″]


Статията е публикувана на 28 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА