На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Живко Иванов стартира убедително сезон 2023 (+снимки)

Публикувано преди 11 месеца  |  Спорт

Изминалите два  уикенда  любителите на моторните спортове се насладиха на невероятно шоу на две колела и оспорвани битки.

На 20 и 21 май в град Враца се проведоха първите два кръга от Републиканския шампионат по Супермото. За поредна година град Елхово има свой представител, който за отново  се представи  на много високо ниво. Най-добрите състезатели се събраха във Враца, за да участват в първите кръгове от Републиканския шампионат по Супермото – „Grand prix Враца 2023“. В клас  S3 Живко Иванов отново е начело. В двата състезателни дни той завърши първи и записа 50 точки в своя актив.

На 27 и 28 май в град – Драма (Гърция) се проведоха стартовете от първи и втори кръг на Балканския шампионат по Супермото.  В клас S3 Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“  отново беше най-бърз и в 4-те проведени манша и взе безапелационно победата със 100 точки в актива си.

Живко Иванов е най-успешният мото състезател от град Елхово. И тази година той ще участва и в Супермото и мотокрос. Предстоят му още 16 състезания в страната и чужбина за сезон 2023. Желаем му успех и отлично представяне.

Припомняме ви, че през 2021 година в Супермото клас – SM Junior – 85 сс, Живко Иванов е Републикански шампион за трети път,  вицеевропейски шампион в клас SM Junior и източно европейски шампион при 85 кубиковите мотори. Още по-грандиозен бе успехът му през сезон 2022, когато елховският състезател стана вицеевропейски, балкански и републикански шампион в клас S3 с 250 кубика.


Статията е публикувана на 2 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА